Хотел “Фламенго“ е лоциран на главниот булевар, лесно пристапен од сите влезови за Охрид.
Само 8 км/4.8 милји од аеродромот и 160 км/ 100 милји од главниот град на Македонија – Скопје. До центарот на градот има само 700метри.